Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пулинська ДПІ: Роз’яснення щодо нових послуг на порталі Дія

опубліковано 29 липня 2021 о 13:24

Пулинська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області інформує щодо нових послуг на порталі Дія, а саме відтепер сплата податків у декілька кліків — просто зі свого смартфона чи ноутбуку — це нова можливість для українських підприємців.

На порталі та у застосунку Дія у розділі «Мої податки» для громадян стали доступними сплата податків та подання декларацій для ФОП на спрощеній системі оподаткування, довідка про отримані доходи та сплачені податки, відображення даних про платника податків та стан його розрахунків з бюджетом.

Процеси заповнення декларацій в Дії максимально автоматизовано. Система предзаповнюватиме за користувача всі поля таким чином, що йому треба буде відповісти лише на 4 запитання. До прикладу, сьогоднішня декларація — це 2 сторінки з більш ніж 30 полями. 

Також, через Дію платники отримуватимуть сповіщення про граничні строки оплати, наявність податкових зобов’язань або заборгованості. Це допоможе уникнути штрафів та зекономить кошти підприємців.

У розділі «Підприємництво» або у розділі «Створення бізнесу» можливо здійснити:

- автоматичну реєстрацію ФОП ( зареєструвати фізичну особу підприємцем, обрати загальну чи спрощену систему оподаткування).

- закриття ФОП ( надіслати онлайн-форму щодо закриття ФОП). Підписана заява автоматично надсилається до реєстратора, інформація про закриття надсилається до податкової служби.

- внесення змін про ФОП (змінити інформацію про ФОП, що зберігається в Єдиному державному реєстрі, зокрема, внести зміни до громадянства, видів економічної діяльності, контактної інформації фізичної особи-підприємця.   

  Звертаємо увагу, що внести зміни до номеру платника податків (паспортних даних), прізвища, ім'я, по батькові, місця проживання/місцезнаходження наразі доступно тільки офлайн.

Пулинська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області закликає громадян користуватися послугами на порталу Дія.