Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пулинська ДПІ: Зустріч з представниками Пулинської селищної ради

опубліковано 29 липня 2021 о 10:32

У смт.Пулини відбулася  зустріч  між представниками Державної податкової служби та органами місцевої влади.

Метою зустрічі стало обговорення напрямів взаємодії та співпраці податківців з органами місцевого самоврядування.

Відкриваючи «круглий стіл», голова Пулинської селищної  ради Олександр Гаврилюк  відзначив, що одним з першочергових завдань, яке впливає на розвиток громади, являється  наповнення місцевого бюджету. Усі сторони  діалогу являються учасниками цього процесу, тому виникає необхідність обговорення даного питання.

У своєму виступі начальник Пулинської  ДПІ  Головного управління ДПС у Житомирській області Лариса Медведчук   розповіла присутнім про податкові зміни у 2021 році.

У ході заходу розглянуто питання погашення заборгованості зі сплати платежів до місцевого бюджету, зокрема податку на майно  відмінного від земельної ділянки, земельного податку та оренди землі.

В ході проведеної зустрічі було розглянуто питання щодо додаткових джерел наповнення доходної частини місцевого бюджету, в частині збільшення надходжень ПДФО за рахунок погашення наявного податкового боргу.

Крім того, звернуто увагу на необхідність залучення до декларування доходів громадянами, які мають у власності більше 2-х га земельних ділянок та власників сільськогосподарської техніки.

Велику зацікавленість у ході діалогу викликали законодавчі новації у впровадженні  та застосуванні РРО та програмних РРО, можливості електронного сервісу «Електронний кабінет платника».

Під час наради наголошено на необхідність відкритої співпраці з платниками податків в частині своєчасної та повної сплати податків і платежів.