Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: Правом на податкову знижку вже скористалися 92 мешканця Коростишівського району

опубліковано 28 липня 2021 о 10:20

Коростишівська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Житомирській області повідомляє, що платники податків, які мають право на податкову знижку за наслідками 2020 року, подають декларацію за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою.

З початку деклараційної кампанії для надання декларації про майновий стан і доходи з метою отримання відшкодування податкової знижки за навчання дитини за результатами 2020 року до податкової звернулося 92 громадянина.

На сьогоднішній день відшкодування отримали 85 осіб. Загальна сума до повернення склала 251,0 тисяч гривень.

Для надання декларацій, 54 платника скористалися сервісом Електронний кабінет. При цьому громадяни оцінили переваги подання звітності телекомунікаційними засобами, зазначивши що це зручний та простий у використанні сервіс. Так, процедура подання декларації спрощується завдяки частковому автоматичному заповненню декларації на підставі облікових даних платника.

Для електронного звітування платникам потрібно отримати безкоштовній кваліфікований електронний підпис у будь-якого Кваліфікованого надавача ЕЦП.

Нагадуємо, що податкова знижка - це документально підтверджена сума витрат платника податку-резидента в зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів-фізичних осіб або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподаткованого доходу у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України. 

Для громадян, які ще не скористались своїм правом на податкову знижку, ще є час. Для цього їм необхідно заповнити та до 31 грудня року 2021 року подати до податкової служби декларацію про майновий стан та доходи.