Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: У приміщенні Коростишівської ДПІ відбулася зустріч з фізичними особами - суб’єктами підприємницької діяльності з питання застосування РРО/ПРРО

опубліковано 28 липня 2021 о 10:13

До учасників зустрічі було доведено, що у 2021 році фізичні особи - підприємці – платники єдиного податку ІІ – ІV груп не застосовують РРО/ПРРО, якщо обсяг їхнього доходу протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної зарплати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (пункт 61 підрозділ 10 розділу XX Податкового кодексу України, зі змінами, внесеними Законом № 1017).

Також, граничний обсяг доходу, який не вимагає застосування РРР/ПРРО у 2021 році, – 1 млн. 320 тис гривень. У разі перевищення цього розміру доходу застосування РРО/ПРРО є обов'язковим із першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення. У всіх наступних податкових періодах протягом реєстрації ФОП як платника єдиного податку застосування РРО/ПРРО є обов'язковим.

Було звернуто  увагу на те , що незалежно від обсягів доходу фізичні особи - підприємці повинні використовувати РРО або ПРРО, якщо вони здійснюють реалізацію:

  • технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;
  • лікарських засобів, виробів медичного призначення й надають платні послуги у сфері охорони здоров'я;
  • ювелірних і побутових виробів із дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння тощо.

 

Також було звернуто увагу на переваги використання програмних РРО – за допомогою різних гаджетів програмне забезпечення можна завантажити на смартфон, планшет, комп’ютер тощо, відсутність необхідності попереднього програмування товарів за виключенням підакцизних, відсутність витрат на обслуговування, відсутність обов’язкового паперового чеку а також можливість використання режиму «офлайн» в місцях де доступ до Інтернету є проблемним.