Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Житомирська ДПІ: Податківці активно працюють над наповненням бюджету міста

опубліковано 14 червня 2021 о 17:03

У Житомирській ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області провели онлайн-семінар на платформі ZOOM з головами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків з питань сплати податку на доходи фізичних осіб та земельного податку.

Як зазначила для слухачів семінару заступник начальника відділу обліку платників та об’єктів оподаткування організації роботи ЦОП Житомирської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області Наталія Ярошенко: « У законодавчому порядку визначено обов’язок платника податку обчислити, задекларувати та/або сплатити суму податку та збору в порядку і у відповідні строки. При цьому податковий обов’язок виникає у платника за кожним податком і збором. Порядок сплати (перерахування) податку на доходи фізичних осіб до бюджету передбачено ст.168 Податкового кодексу, відповідно до якої ПДФО, утриманий з доходів резидентів, підлягає зарахуванню до бюджетів з нормами Бюджетного кодексу України.

Що стосується земельних ділянок багатоквартирних будинків, то відповідно до ст. 42 Земельного кодексу України земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Своєчасна сплата податків дає можливість повного наповнення бюджету міста. Тому розмова із керівниками ОСББ мала на меті активізувати цей процес, забезпечити прозорість та рівність платників», - резюмувала Наталія Ярошенко.