Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Любарська ДПІ: практикум для громадян з питань заповнення форми 10-ДР та відомостей про доходи

опубліковано 10 червня 2021 о 18:32

В приміщені Любарської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області відбувся практикум для громадян з питань заповнення форми 10-ДР та порядку отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків.

Начальник Любарської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області Валентина Прокопенко  роз’яснила, що для отримання відомостей про себе з Державного реєстру фізична особа звертається особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), подає документ, що посвідчує особу та заяву за формою №10 ДР. Представник додає до заяви за формою №10 ДР довіреність, засвідчену в нотаріальному порядку, на отримання відомостей з Державного реєстру, документ, що посвідчує особу такого представника та ксерокопію документа, що посвідчує особу довірителя.

Оригінали документів після прийняття заяви за формою №10ДР повертаються, копії залишаються у контролюючому органі та зберігаються разом із зазначеною заявою.

Протягом трьох робочих днів з дня звернення фізичної особи (представника) контролюючий орган надає відомості з Державного реєстру особисто фізичній особі або її представнику за умови пред’явлення документа, що посвідчує особу, та довіреності (для представника), про що робиться відповідний запис в журналі надання відомостей. В окремих випадках строк видачі відомостей може бути продовжено до п'яти робочих днів.

В ході навчання податківці звернули увагу, що фізична особа – платник податків може сформувати Запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру про суми виплачених доходів та утриманих податків виключно для отримання інформації про себе звернувшись до «Електронного кабінету платника» за адресою http://cabinet/faces/login.jspx.