Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання антикорупційного законодавства: Подання декларації «кандидата на посаду» особою яка бажає працювати в державній службі

опубліковано 12 березня 2021 о 09:58

Якщо, особа стала переможцем конкурсу на декілька посад в одному державному органі, та раніше не подавала декларації за минулий рік, вона має подати одну декларацію «кандидата на посаду», в якій зазначає посаду, на яку має намір бути призначена.

Якщо особа, у якої виник обов’язок подати декларацію «кандидата на посаду», вже подана декларація за минулий рік будь якого типу, то декларація «кандидата на посаду» за даний період не подається.

Також наголошуємо, якщо державним службовцем подана декларація «кандидата на посаду» яка охопила попередній звітний рік, але в особи виник обов’язок подати «щорічну» декларацію за той самий період, то особа зобов’язана подати декларацію типу «щорічна».

Звертаємо особливу увагу, що декларація типу «кандидата на посаду» подається до призначення або обрання на відповідну посаду в державному органі.

Крім того, рекомендуємо ознайомитись з актуальними роз’ясненнями з цього та інших питань антикорупційного законодавства на офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції за посиланнями: Rozyasnennya-vid-03.02.2021-dlya-zavantazhennya та wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya.

 

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції

ГУ ДПС у Житомирській області