Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Що означають терміни "Проїзні електронний квиток та квиток"?

опубліковано 18 вересня 2024 о 10:42

Головне управління ДПС у Житомирській області повідомляє, що згідно з ст. 1 Закону України від 05 квітня 2001 року № 2344-III «Про автомобільний транспорт» (у редакції Закону України від 05 червня 2024 року № 3778-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті») (далі – Закон № 2344) електронний квиток – електронний проїзний документ, інформація в якому зафіксована з дотриманням вимог, встановлених законодавством, у формі електронних даних, включаючи обов’язкові реквізити та відомості, який після реєстрації в автоматизованій системі обліку оплати проїзду надає право пасажиру на одержання транспортних послуг.

Квиток – проїзний документ встановленої форми, що містить обов’язкові реквізити та відомості, який надає пасажиру право на одержання транспортних послуг.

Відповідно до частини третьої ст. 6 Закону № 2344 центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері автомобільного транспорту, забезпечує, зокрема:

затвердження форми, обов’язкових реквізитів та відомостей, які повинні міститися у квитку та електронному квитку;

затвердження технічних вимог до автоматизованих систем обліку оплати проїзду, що мають забезпечувати інтероперабельність засобів реєстрації електронних квитків, які надають право на одержання транспортних послуг пільговим категоріям громадян.