Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Боржники Житомирщини з початку року сплатили понад 93 млн грн податкового боргу

опубліковано 13 вересня 2024 о 14:57

Фахівцями Головного управління ДПС у Житомирській області ведеться комплексна робота, спрямована на зменшення податкового боргу  платниками податків Житомирщини.

Як відмітила заступник начальника Галина Воробей: «Станом на 01.09.2024 року податковий борг до Зведеного бюджету склав 1507,5 млн грн..За січень-серпень в абсолютному значенні податковий борг зменшили 1079 підприємств. 

У рахунок погашення податкового боргу за вісім місяців цього року до зведеного бюджету надійшло 93,6 млн грн, із них державний бюджет отримав 59,9 млн грн., місцевий 33,7 млн.гривень.»

За січень-серпень надходження коштів за рахунок реалізації безхазяйного майна до зведеного бюджету склали 1358,3 тис. гривень. Зокрема, до держбюджету спрямовано 1231,7 тис. грн, а до місцевих бюджетів – 126,6 тис. гривень. 

З початку року фахівці податкової служби області подали до суду 218 позовів щодо стягнення 39 млн грн податкового боргу. 

Також до суду направлено 64 позови щодо стягнення активів фізичних осіб через органи державної виконавчої служби на суму податкового боргу 8,3 млн гривень.

Слід нагадати, що у разі наявності у платника податкового боргу, сума якого перевищила 3060 гривень, податковий орган вручає податкову вимогу та застосовує заходи стягнення такого боргу. Якщо ж у платника існує податкова заборгованість менше 3060 гривень, тому він самостійно повинен стежити за наявністю чи відсутністю боргу та своєчасно сплачувати визначені суми податкових зобов’язань. 

Про проблеми накопичення та сплати податкових боргів фахівцями постійно проводяться зустрічі з окремими боржниками, на яких обговорююються фінансовий стан підприємства, ризики, які впливають на економічні процеси по формуванню оборотних коштів для погашення заборгованості, джерела сплати податкової заборгованості, можливості сплати податків у майбутньому.          

Шановні платники податків! Перевірити наявність податкового боргу, можна скористатись вебпорталом ДПС, зокрема сервісом Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua/), мобільним додатком «Моя податкова».