Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо отримання Витягу про стан розрахунків з бюджетом

опубліковано 30 серпня 2024 о 14:36

Сьогодні, у Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо отримання Витягу про стан розрахунків з бюджетом.

На запитання платників податків відповідала начальник управління економічного аналізу ГУ ДПС у Житомирській області Марія Кисельова.

Наведемо відповіді на поширені питання, які надійшли від платників податків під час «гарячої лінії».

Чи можливо отримати Витяги, що підтверджують стан розрахунків з державним та місцевими бюджетами, а також цільовими фондами за минулі періоди?

З 01 травня 2024 року в електронному кабінеті доступне отримання Витягу щодо стану розрахунків, починаючи з 2013 року за кожний рік окремо та в розрізі податків, зборів, платежів, а також єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на відміну отримання такого документу тільки за звітні періоди поточного року.

Як можна дізнатись про суму нарахованої пені при погашенні податкового боргу у Витязі про стан розрахунків з бюджетом?

При наявності у платника податкового боргу, платник може розрахувати пеню, що нарахується при сплаті  коштів до бюджету. Для цього необхідно при створені запиту на формування Витягу про стан розрахунків з бюджетом встановити позначку на полі «Розрахувати суму пені у поточному бюджетному році».

Що необхідно для отримання Витягу про стан розрахунків з бюджетом в розрізі платежів ?

При формуванні Витягу про стан розрахунків з бюджетом якщо інформація потрібна в розрізі платежів, а не узагальнена необхідно поставити позначку в полі «В розрізі платежів» Запиту. 

Як отримати Витяг про стан розрахунків з бюджетом з  кваліфікованим електронним підписом?

Якщо є необхідність у отриманні Витягу щодо стану розрахунків з  кваліфікованим електронним підписом посадової особи контролюючого органу, то потрібно у Запиті, який подається через електронний кабінет ставити позначку про необхідність підпису Витягу і на такий документ накладається кваліфікований електронний підпис посадової особи територіального органу ДПС за основним місцем обліку такого платника. Зауважимо що, встановлення позначки можливе, якщо у Запиті зазначено 1-ше число місяця будь-якого року.