Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Правом на отримання податкової знижки скористалися 3375 громадян Житомирщини

опубліковано 28 серпня 2024 о 11:50

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області повідомляють, що протягом січня-липня 2024 року 3375 громадян області скористалися правом на отримання податкової знижки.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Олександр М`ясковський, за наслідками розрахунків тим, хто претендував на отримання податкової знижки, загалом до повернення нарахували 14,9 млн гривень податку на доходи фізичних осіб, з яких станом на 01.08.2024 року понад 11,4 млн гривень вже повернули.

Нагадуємо, що для отримання податкової знижки громадянину необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи та копії документів для підтвердження витрат. Зокрема: копію паспорта та ідентифікаційного номера, копію договору, згідно з яким здійснювалася оплата (договір довгострокового страхування життя, договір недержавного пенсійного забезпечення, пенсійний контракт з недержавним пенсійним фондом тощо), копії документів, що підтверджують витрати, довідку про отримані доходи та реквізити банківського рахунку, на який будуть повернуті кошти.   

Таку декларацію громадяни можуть подати до податкового органу до 31 грудня поточного року за наслідками попереднього року у будь-який зручний для себе спосіб, зокрема в електронній формі через Електронний кабінет платника. На наступний рік це право не переноситься.