Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року до місцевих бюджетів Житомирщини надійшло 151,5 млн гривень податку на нерухоме майно

опубліковано 27 серпня 2024 о 16:43

Протягом січня-липня 2024 року до місцевих бюджетів Житомирщини надійшло 151,5 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Олександр М`ясковський, це становить 110,6 відс. виконання показника доходів ДПС, додатково надійшло 14,6 млн гривень.

У загальній сумі податку за нерухомість внесок від юридичних осіб склав 102,1 млн гривень, а від фізичних осіб - понад 49 млн гривень.

Лише протягом липня надходження склали 40,6 млн гривень. Порівняно з аналогічним періодом 2023 року надходження зросли майже на 7 млн гривень, або на 20,5 відсотка. Зокрема, юридичними особами сплачено 28,1 млн гривень, фізичними особами-громадянами – 12,4 млн гривень.

Головне управління ДПС у Житомирській області звертає увагу власників нерухомості на те, що наразі громадяни мають можливість провести звірку з контролюючими органами щодо наявності об'єктів оподаткування. Зробити це можна, завітавши до Центру обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси (реєстрації місця проживання) або скориставшись Електронним кабінетом.