Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Посилення взаємодії у напрямі детінізації ринку праці обговорили на засіданні

опубліковано 21 серпня 2024 о 14:49

Питання детінізації ринку праці та проведення спільної інформаційної кампанії «Виходь на світло!» стали предметом розгляду на засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці, що відбулась за ініціативи Центрально-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці в онлайн-форматі. Участь у засіданні взяли заступник начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Галина Воробей, начальник управління оподаткування фізичних осіб Олександр Мушицький, заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Андрій Петкевічус. 

Учасниками було узгоджено механізми взаємодії податкової служби та управління Держпраці щодо проведення превентивної роботи, у тому числі під час інформаційної кампанії «Виходь на світло» по зниженню рівня неофіційного  працевлаштування та проведення моніторингу стану незадекларованої праці у субʼєктів господарювання. У ході моніторингу ідентифікуються роботодавці, які мають високий ризик використання незадекларованої праці. 

Зокрема, у найближчій перспективі основна увага працівників задіяних структур буде зосереджена, передусім, на роз'яснювальній роботі з працедавцями щодо добровільного оформлення співробітників, виплаті офіційних доходів із відповідною сплатою податків та єдиного внеску.

Робота триває.