Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ефективні зустрічі для підвищення поінформованості та дотримання законодавства

опубліковано 02 серпня 2024 о 15:14

Податківці продовжують реалізацію комунікаційної стратегії шляхом проведення регулярних зустрічей з платниками податків. Ці заходи мають на меті роз'яснення законодавчих та нормативних актів з питань оподаткування, а також надання практичної допомоги у користуванні податковими сервісами. 

Нещодавно у Коростишівській державній податковій інспекції Головного управлінні ДПС у Житомирській області відбулися чергові зустрічі з платниками податків за участі фахівців ДПІ.

Спілкуючись з платниками податків працівники Коростишівської ДПІ акцентують на важливості своєчасної та в повному обсязі сплати майнових податків задля наповнення місцевої скарбниці. 

Податківці надають фахові відповіді на запитання щодо особливості нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, земельного податку та податку на нерухоме майно та отримання податкової знижки.

Одним з ключових аспектів, що розглядаються під час цих зустрічей, є необхідність вчасного повідомлення про зміну облікових даних за формою 5-ДР. Податківці наголошують на важливості своєчасного інформування податкових органів про будь-які зміни, що дозволяє уникнути непорозумінь і можливих штрафних санкцій.

Значна увага приділяється роз'ясненню порядку реєстрації програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО). 

Крім того, громадяни отримують консультації щодо подання декларацій про майновий стан і доходи, що є необхідним для отримання податкової знижки.