Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікаційна податкова платформа - дієвий формат спілкування

опубліковано 23 липня 2024 о 16:17

Комунікаційна податкова платформа продовжує доводити свою ефективність як інструмент для вирішення питань платників податків та підвищення якості спілкування між ними та податковими органами.   

Сьогодні, за зверненням на платформу, відбулася зустріч в.о. начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Олександра Кириченка з головним бухгалтером ТОВ «СТОР БУД» Ларисою Швед. Питанням для обговорення був порядок подання Таблиці даних платника податку на додану вартість.  

Фахівець податкової звернув увагу присутньої, що Таблиця даних платника податку на додану вартість подається платником податку в електронній формі засобами електронного зв’язку разом з поясненням, в якому зазначається вид діяльності, з посиланням на податкову та іншу звітність платника податку.  

Зазначив, що Таблиця з поясненнями розглядається комісією регіонального рівня протягом п’яти робочих днів після її отримання. За результатами розгляду приймається рішення про врахування або неврахування Таблиці, яке надсилається платнику в порядку, встановленому ст. 42 Податкового кодексу України.  

Подання Таблиці даних убезпечить платника в майбутньому від блокування податкової накладної чи допоможе розблокувати таку, якщо її реєстрація уже призупинена.  

Нагадуємо, що в Головному управлінні ДПС у Житомирській області функціонують телефони «гарячих ліній» з питань блокування податкових накладних / розрахунків коригування: (0412) 413-872, (0412) 413-876, (0412) 413-882, (097) 001-18-57.