Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників: наближається термін сплати сум ПДФО та військового збору, зазначених у річній декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік

опубліковано 22 липня 2024 о 14:10

Головне управління ДПС у Житомирській області звертає увагу на наближення терміну сплати, зазначених в податкових деклараціях про майновий стан і доходи сум ПДФО та військового збору.

Згідно законодавчо встановлених термінів - сплатити їх потрібно до 1 серпня цього року за кодами бюджетної класифікації: 

- «11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»; 

- «11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування». 

За повідомленням в.о. начальника ГУ ДПС у Житомирській області Олександра М’ясковського: «Станом на 1 липня платники податків області подали 6740 декларацій та задекларували понад 2 млрд грн доходів, отриманих за 2023 рік. Декларантами визначено до сплати 39,4 мільйонів гривень ПДФО та 7,3 мільйонів гривень військового збору. Сплачено до бюджету 31,3 мільйон гривень ПДФО та 4,9 мільйона гривень військового збору.

Із загальної кількості декларантів, 3043 громадянина реалізували своє право на податкову знижку. Після перерахунку їм повернули 113,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб».

Нагадуємо про обов’язок кожного платника - своєчасну сплату податків до бюджетів, адже вчасно в повному обсязі сплачені податки є тим фінансовим ресурсом, який гарантує нашій країні  життєдіяльність і безпеку в умовах війни.

Наближаємо Перемогу разом!