Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся онлайн-вебінар на тему «Анулювання РРО. Щодо реєстрації волонтерів»

опубліковано 26 червня 2024 о 16:18

Сьогодні, в Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбувся онлайн-вебінар на тему «Анулювання РРО. Щодо реєстрації волонтерів».

Спікерами заходу виступили Тетяна Якименко та Роман Бойко, головні державні інспектори відділу обліку платників та об'єктів оподаткування, реєстрації за окремими видами податків, ведення реєстрів управління податкових сервісів ГУ ДПС у Житомирській області.

Роман Бойко ознайомив учасників із порядком анулювання реєстрації реєстраторів розрахункових операцій (РРО). Він зазначив, що відповідно до Порядку № 547, реєстрація РРО діє до дати її скасування, яке відбувається у визначених випадках. Зокрема, суб’єкти господарювання, які вирішили відмовитися від використання РРО на користь програмних РРО, повинні скасувати реєстрацію відповідно до зазначеного порядку.

Контролюючий орган повідомляє суб’єкта господарювання про необхідність скасування реєстрації РРО за місяць до настання терміну, а сам процес скасування має бути завершений не пізніше двох робочих днів після дати виведення РРО з експлуатації.

Тетяна Якименко розповіла про порядок формування та ведення Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або заходів із забезпечення національної безпеки і оборони. Для включення до Реєстру, фізична особа-благодійник повинна подати до органу ДПС заяву за формою № 1-РВ з позначкою "Включення до реєстру", вказавши реквізити рахунків, відкритих у банках на ім'я волонтера для благодійної діяльності, а також реєстраційний номер облікової картки платника податків або  номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті).

Також вона наголосила, що заяву можна подати в електронній формі через Портал Дія або у паперовій формі особисто, пред'явивши документ, що посвідчує особу. Порядок розгляду заяв контролюючим органом є однаковим для обох форматів подання.

Вебінар став корисною платформою для обговорення важливих питань, що стосуються анулювання реєстрації РРО та реєстрації волонтерів. Спікери надали детальні роз’яснення щодо відповідних порядків, що сприяють кращому розумінню та дотриманню вимог законодавства суб’єктами господарювання та благодійниками.