Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання заборгованості зі сплати єдиного внеску розглядались на засіданні робочої групи

опубліковано 24 червня 2024 о 15:36

Сьогодні, 24 червня, за участі заступника начальника відділу погашення боргу з фізичних осіб та заборгованості з ЄСВ управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Житомирській області Катерини Сімян, представників ГУ Пенсійного фонду України у Житомирській області та державної виконавчої служби проведено засідання робочої групи.

Під час наради розглядались проблемні питання, що виникають при виконанні рішень про стягнення коштів на користь органів Пенсійного фонду; питання  погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску, повного та своєчасного виконання завдань зі стягнення боргу, а також питання подальшої співпраці служб.

Катерина Сімян, зауважила, що на сьогодні надзвичайно актуальним є питання заборгованості з єдиного внеску по платникам, які тривалий час його не сплачують та накопичують борги.

Так протягом січня – травня 2024 року в рахунок погашення заборгованості з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до бюджету надійшло 29,6 млн грн, що на 11,7 відс. більше ніж за відповідний період 2023 року. Також до державної виконавчої служби за поточний період 2024 року направлено 1598 вимог про сплату боргу (недоїмки) на загальну суму 19,8 млн грн, що на 325 вимог більше ніж за 5 місяців 2023 року.

Координація спільних дій Головного управління ДПС у Житомирській області та Головного управління Пенсійного фонду України у Житомирській області спрямована на активізацію роботи зі стягнення заборгованості з ЄСВ.