Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робота з боржниками продовжується

опубліковано 17 червня 2024 о 13:23

Фахівцями Головного управління постійно ведеться робота, спрямована на зменшення податкового боргу  платниками податків Житомирщини.

Проводиться ряд заходів, зокрема інформують платників про необхідність сплати шляхом направлення податкових вимог. У разі несплати боргу подаються позовні заяви до суду про стягнення заборгованості, виставляються інкасові доручення на рахунки боржників в установах банків. Вся ця робота націлена на збільшення надходжень до бюджету за рахунок погашення податкового боргу.

Чергова зустріч відбулася за участі заступника начальника Галини Воробей, начальника  відділу погашення боргу з фізичних осіб та заборгованості з ЄСВ Дмитра Джигори з директором ТзОВ «ГРАНІТ-МРАМОР ГРУП».

Товариство здійснює роздрібну торгівлю залізними виробами, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами.

Загальна сума боргу перед бюджетом станом на 01.06.24 року  за результатами несплати самостійно задекларованих сум грошових зобовязань з податку на прибуток та ПДВ та в результаті контрольно-перевірочних заходів становить 854,7 тис. гривень. Заборгованість з єдиного соціального внеску 37,9 тис. гривень. 

Учасники зустрічі обговорили фінансовий стан товариства, ризики, які  впливають на економічні процеси по формуванню оборотних коштів для погашення боргів. Розглянули шляхи погашення заборгованості перед бюджетом та сплату податків у майбутньому. 

Нагадаємо, що кожен може перевірити чи є у нього податковий борг. Це  можна зробити на вебпорталі ДПС, скориставшись сервісом Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua/), мобільним додатком «Моя податкова» або ж звернувшись у Центри обслуговування платників Головного управління ДПС у Житомирській області за місцем реєстрації як платника податків.