Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

7694 безкоштовних кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів видано протягом січня-травня 2024 року

опубліковано 07 червня 2024 о 09:49

Основними завданнями відділу реєстрації користувачів є надання електронних довірчих послуг, обробка персональних даних, забезпечення захисту персональних даних, обслуговування сертифікатів (формування, блокування, поновлення та скасування).

Так, з початку  2024 року в області діють 3 відокремлених пункти реєстрації Головного управління ДПС у Житомирській області кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ДПС, які знаходяться у містах Житомирі, Бердичеві та Коростені. Протягом січня-травня цього року послугами відокремлених пунктів нашої області скористались 3673 юридичних та  фізичних осіб. Їм безкоштовно сформовано і видано 7694 кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів. 

Зокрема, протягом звітного періоду за отриманням електронних довірчих послуг звернулись 1690 юридичних та 1983 фізичних осіб, яким надано такі послуги і яким сформовано відповідно 3626 кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів для юридичних осіб та 4068 - для фізичних осіб. 

Окрім цього, протягом цього ж періоду 641 особа звернулась з питань зміни статусу сертифікатів відкритих ключів, а саме скасування.

Разом з цим, працівниками відділу реєстрації користувачів надаються консультації з питань оформлення належних документів для отримання електронних довірчих послуг та перевірки чинності наявних сертифікатів, як в телефонному режимі, так і за особистим зверненням громадян.