Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання довідки про підтвердження, що товари оплачуються за рахунок грантів, наданих відповідно до програм Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні

опубліковано 02 травня 2024 о 15:25

Подання довідки-підтвердження, що товари та послуги оплачуються за рахунок грантів (субгрантів), наданих відповідно до програм Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні, які виконуються відповідно до Закону України від 21 червня 2012 року № 4999-VI «Про виконання програм Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні» (далі – Довідка-підтвердження) передбачено Порядком постачання на митній території України товарів (крім підакцизних) та надання послуг, що оплачуються за рахунок грантів (субгрантів), наданих відповідно до програм Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні, які виконуються відповідно до Закону України від 21 червня 2012 року № 4999-VI «Про виконання програм Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні» (далі – Порядок постачання) затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2013 року № 284 «Деякі питання ввезення на митну територію України товарів і постачання на митній території України товарів та надання послуг, що оплачуються за рахунок грантів (субгрантів) Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні».

Відповідно до п. 7 Порядку постачання Довідка-підтвердження, оформляється у трьох примірниках, підписується уповноваженою особою МОЗ та скріплюється гербовою печаткою. Два примірники Довідки-підтвердження видаються постачальникові товарів та послуг, один з яких подається органам податкової служби, другий – залишається у постачальника. Третій примірник Довідки-підтвердження залишається у МОЗ.

Постачальник товарів та послуг подає Довідку-підтвердження до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку як платник податків, не пізніше ніж через 10 робочих днів після настання останнього дня строку подання податкової декларації з ПДВ за відповідний звітний (податковий) період (п. 10 Порядку постачання).

При цьому, Порядком постачання не передбачено у який спосіб подається до контролюючого органу Довідка-підтвердження.

Згідно з п. 42 прим. 1.2 ст. 42 прим. 1 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) електронний кабінет забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених ПКУ та іншими законами, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, та нормативно-правовими актами, прийнятими на підставі та на виконання ПКУ та інших законів, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, в тому числі, шляхом, зокрема забезпечення взаємодії платників податків з контролюючими органами з інших питань, передбачених ПКУ, яка може бути реалізована в електронній формі засобами електронного зв’язку.

Таким чином Довідка-підтвердження, що товари та послуги оплачуються за рахунок грантів (субгрантів), наданих відповідно до програм Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні, які виконуються відповідно до Закону України від 21 червня 2012 року № 4999-VI «Про виконання програм Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні» подається:

на паперовому носії разом із супровідним листом до контролюючого органу, в якому платник податків перебуває на обліку,

або скориставшись меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету, шляхом надсилання до контролюючого органу в якому платник перебуває на обліку в електронному вигляді супровідного листа разом із Довідкою-підтвердженням у форматі pdf загальним розміром до 5 МБ.

У випадку, якщо загальний розмір у форматі pdf перевищує обмеження у 5 МБ, відповідна інформація може бути надіслана послідовно, в одному часовому проміжку, частинами, кожна з яких не повинна перевищувати встановлений обсяг із зазначенням реквізитів супровідного листа, з яким подається Довідка-підтвердження.