Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Галина Воробей взяла участь у конференції ГС «Асоціація фермерів та приватних землевласників Житомирської області»

опубліковано 19 квітня 2024 о 14:00

Аграрний сектор області, базову складову якого формує сільське господарство, є центральною складовою економіки та відіграє визначну роль у забезпеченні продовольчої, екологічної безпеки регіону.

18 квітня 2024 року заступник начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Галина Воробей взяла участь у конференції ГС «Асоціація фермерів та приватних землевласників Житомирської області» з представниками аграрного сектору, зокрема, членами Асоціації фермерів та приватних землевласників області. 

Захід відбувся під керівництвом виконавчого директора Асоціації Черниш Таїсії та за участі представників Житомирської ОВА, Головного управління ДПС у Житомирській області, Житомирського відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств та Поліського національного університету.

Галина Воробей детально зупинилась на проблемних питаннях, що виникають у процесі оподаткування фермерських господарств та пояснила причини зупинки реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування.

Під час зустрічі було проаналізовано конкретні ситуації, що склалися у  присутніх на ній аграріїв, задля з’ясування причин блокування реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування, надавши рекомендації щодо коректного складання таблиць даних платника та надання підтверджуючих документів. 

Окремо, Галина Воробей зазначила, що податкова служба готова до продовження співпраці з аграріями у контексті проведення спільних заходів, зокрема, консультативного та роз’яснювального характеру з метою максимального розуміння суб’єктами господарювання податкового законодавства.

Крім того, акцентувала увагу, що на базі Головного управління ДПС у Житомирській області функціонує Комунікаційна податкова платформа. Її завдання – діалог між податковою та представниками бізнес-спільноти й інститутами громадянського суспільства з метою оперативного надання відповідей на запити і звернення, вирішення інших нагальних питань.  Для цього необхідно надіслати звернення на скриньку Комунікаційної податкової платформи: zt.ikc@tax.gov.ua 

Довідково. На території Житомирської області здійснюють свою діяльність близько 1300 сільськогосподарських підприємств, з них 592 фермерські господарства та 178 особистих селянських господарств.