Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці інформують платників щодо особливостей Деклараційної кампанії – 2024

опубліковано 12 квітня 2024 о 09:57

У Центрі обслуговування платників фахівці роз’яснюють відвідувачам актуальні питання податкового законодавства, зокрема консультують щодо декларування доходів громадян, в тому числі й щодо нюансів подання податкової декларації через «Електронний кабінет платника».

Під час щоденних зустрічей податківці наголошують відвідувачам, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році та звертають увагу на основні випадки подання громадянами податкової декларації про майновий стан та доходи у 2024 році. 

Зокрема зазначають, що громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб, зобов’язані їх задекларувати до 1 травня поточного року.

Крім того, працівники податкової надають практичні рекомендації щодо подання та заповнення декларації про майновий стан та доходи за допомогою «Електронного кабінету платника» та застосунку «Моя податкова». 

За допомогою цих сервісів платники податків також мають можливість отримати відомості про суми отриманих доходів, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу та переглянути повідомлення про нарахування майнових податків.