Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На зустрічі обговорили питання щодо кампанії декларування доходів громадян

опубліковано 05 квітня 2024 о 15:41

Нещодавно в Андрушівському управлінні Бердичівської філії обласного центру зайнятості відбулася зустріч зі старостою Андрушівської міської ради за участі начальника Андрушівської ДПІ Сергія Клімчука. Учасникам заходу нагадали, що триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році.

На зустрічі були обговорені  акутальні питання, щодо способів подачі податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), випадків за яких виникає обов’язок задекларувати свої доходи та випадків за яких подання декларації вважається виконаним і декларація не подається. 

Окрім того, було наголошено на перевагах процедури подання декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік в онлайн режимі в Електронному кабінеті на офіційному вебпорталі ДПС та через мобільний застосунок «Моя податкова». За допомогою цих сервісів можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.

Деклараційна кампанія триватиме до 1 травня 2024 року, суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року, а право на податкову знижку можна реалізувати до 31 грудня 2024 року.