Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Екскурсія студентів до Центру обслуговування платників

опубліковано 03 квітня 2024 о 15:29

Сьогодні до Центру обслуговування платників Житомирської ДПІ Головного управління ДПС у Житомирській області завітали студенти I та II курсу Поліського національного університету. Супроводжували студентів викладачі – Гайдучок Тетяна,  к.е.н, доцент кафедри бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту та Куровська Наталія, к.е.н, доцент кафедри фінансів та кредиту. 

Знайомство з податковою студенти розпочали з відвідування залу очікування Центу обслуговування платників Житомирської ДПІ. 

Начальник відділу обліку платників та об’єктів оподаткування Житомирської  ДПІ Алла Якімчук розповіла студентам про сучасні нововведення та електронні сервіси, які значно полегшують роботу суб’єктів господарювання, ознайомила з принципами надання адміністративних послуг і консультацій платникам, процесом приймання та надання податкової звітності. 

До екскурсії також приєдналася начальник відділу з надання адміністративних та інших послуг Житомирської ДПІ Ліна Лялевич, яка розповіла про те як можна стати приватним підприємцем і який алгоритм дій при цьому потрібно виконати. 

Цікавою для студентів стала інформація про щорічну кампанію декларування доходів. Зокрема завідувач сектору інформаційної взаємодії Алла Корнійчук зупинилась на питанні, коли виникає право на отримання податкової знижки та як нею скористатися. Найбільш актуальної для студентів є право на податкову знижку за навчання. Також розповіла про перспективи роботи в податковій службі.

Зустріч проходила у форматі відкритого діалогу, під час якого кожен студент мав змогу задати питання кожному спікеру екскурсії та отримати відповіді на них. 

На завершення, викладачі та студенти університету подякували фахівцям податкової за корисну та пізнавальну екскурсію, а податківці побажали студентам бути успішними, досягати омріяної мети, щоб у майбутньому стати гідними громадянами і сумлінними платниками податків.

Підсумком проведеної екскурсії стали колективні фото.