Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виявлено порушення законодавства під час торгівлі підакцизними товарами

опубліковано 03 квітня 2024 о 14:21

Головним Управлінням ДПС у Житомирській області на постійній основі здійснюється контроль за дотриманням законодавства щодо проведення готівкових розрахунків та торгівлі підакцизними товарами.

Так, на підставі отриманого звернення щодо порушень законодавства під час торгівлі підакцизними товарами, податківцями проведено перевірку одного з магазинів з продажу електронних сигарет у м. Житомирі. В ході проведення перевірки встановлено факт невидачі розрахункових документів під час проведення готівкових розрахунків, відсутність документів на походження товару, що перебував у реалізації та продаж немаркованих тютюнових виробів. Також встановлено факт використання найманого працівника без належного оформлення трудових відносин.

За результатами проведеної перевірки, за виявлені порушення, до платника буде застосовано штрафні санкції на суму більш ніж 100 тис. грн. Матеріали перевірки направлено до територіального підрозділу Державної служби з питань праці для прийняття відповідних рішень за фактом використання праці працівника без належного оформлення трудових відносин. Тютюнові вироби що не мали марок акцизного податку на суму 35 тис. грн. були вилучені працівниками правоохоронних органів.