Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця та комунікація з ОТГ Житомирщини триває

опубліковано 15 березня 2024 о 16:40

Налагодження та розширення співпраці з об’єднаними територіальними громадами – один з пріоритетних напрямків роботи податкової служби Житомирської області, що надзвичайно важливо зараз – у період дії військового часу.

Так, сьогодні в Головному управління ДПС у Житомирській області відбулась робоча зустріч заступника начальника відомства Галини Воробей з представниками об`єднаних територіальних громад, сільських, селищних, міських рад Бердичівського району.

Галина Воробей, відкриваючи захід, привітала присутніх та подякувала усім за участь у зустрічі, що проходила в онлайн форматі.

Зустріч спрямована на налагодження спільної роботи з проведення інформаційних заходів серед платників податків громад щодо повноти нарахування та сплати податкових зобов’язань, мінімального податкового зобов’язання, сплати податкового боргу, майнових податків, використання електронних сервісів ДПС та особливості кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році.

На зустрічі також були присутні фахівці податкової служби області – начальник управління по роботі з податковим боргом  Бех Алла, начальник управління оподаткування фізичних осіб Олександр Мушицький, начальник відділу адміністрування податку на майно та місцевих зборів з фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб Молодковець Микола, начальник відділу адміністрування податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, податків і зборів з фізичних осіб-підприємців управління оподаткування фізичних осіб Симончук В'ячеслав, начальник управління податкових сервісів Пахолюк Оксана.

Галина Воробей звернула увагу учасників на особливостях подання декларацій про майновий стан і доходи, які отримали громадяни у 2023 році. Також звернула увагу на категорії платників, які зобов’язані та мають право подати декларацію, строки граничного терміну подання декларацій та сплати податків.

Окрему увагу Алла Бех приділила питанню погашення податкового боргу, що обліковується у платників на території обслуговування присутніх громад Бердичівського району та механізмів його врегулювання.

Також розглядались можливості електронних сервісів Державної податкової служби України, зокрема Електронного кабінету, мобільного додатку «Моя податкова», переваги запису онлайн на чергу для отримання послуг в Центрі обслуговування платників та переваги подання податкової звітності в електронному вигляді.

Підсумовуючи результати заходу Галина Воробей зазначила: «З метою обговорення та вирішення актуальних питань і проводяться такі зустрічі, як сьогодні. Ми відкриті до співробітництва, нових ідей та конструктивної співпраці і впевнені, що результат буде позитивним».

Захід пройшов у форматі цікавого та корисного діалогу для кожної із сторін.

Представники ОТГ подякували податківцям за проведену зустріч та висловили впевненість у подальшій співпраці щодо спільних дій у вирішенні нагальних питань.