Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

"Круглий стіл" щодо актуальних питань дотримання ФОП трудового та податкового законодавства

опубліковано 13 березня 2024 о 15:15

12 березня, фахівці ГУ ДПС у Житомирській області спільно з представниками Житомирського обласного центру зайнятості та Центрально-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели засідання "круглого столу" для роботодавців, фізичних осіб підприємців щодо активної програми зайнятості для підтримки бізнесу та актуальних питань дотримання ФОП трудового та податкового законодавства. 

Захід відбувся у приміщенні Житомирського обласного центру зайнятості.

Під час "круглого столу" учасники обговорювали питання дотримання вимог трудового та податкового законодавства, гарантованих соціальних виплат та негативних соціально-економічних наслідків прихованої праці. Представники контролюючих органів надавали відповіді на актуальні питання платників податків щодо порядку оформлення найманих працівників, подання звітності, а також застерегли присутніх від порушень трудового та податкового законодавства, акцентувавши увагу на відповідальності за такі порушення.

Щодо активної програми зайнятості для підтримки бізнесу розповіла заступник директора-начальник відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Житомирської філії Житомирського обласного центру зайнятості, Людмила Шевчук.

Представник Центрально-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, головний державний інспектор правління інспекційної діяльності у Житомирській області Валентина Крупіч зосередила увагу представників бізнесу щодо необхідності дотримання трудового законодавства, соціальних гарантій під час виплати заробітної плати найманим працівникам та проінформувала про негативні соціально-економічні наслідки прихованої праці.

Андрій Петкевічус, заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Житомирській області проінформував присутніх щодо перевірок, які на сьогоднішній день проводить державна податкова служба та наголосив про необхідність своєчасної подачі до податкових органів повідомлень про прийняття працівників на роботу та повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за ф.№ 20-ОПП. Також, особливу увагу було приділено питанню дотримання касової дисципліни.

Окрім того, про сплату податків та зборів ФОПами та подання податкової звітності повідомила заступник начальника Житомирського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Житомирській області, Світлана Блохіна. 

Також, в ході спілкування, присутнім були надані інформаційні буклети на дану тематику та запропоновано звертатись за консультаціями щодо законодавства про працю, до інспекторів праці.