Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники елітних автівок сплатили до місцевих скарбниць понад 528 тис. гривень транспортного податку

опубліковано 29 лютого 2024 о 14:26

Головне управління ДПС у Житомирській області повідомляє, що у січні 2024 року до місцевих бюджетів області забезпечено надходження 528,3 тис. гривень транспортного податку. За словами в. о. начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Олександра Мʼясковського, ця сума перевищила надходження січня 2023 року на 258,3 тис. гривень або 95,7 відсотків.  

Основна сума сплаченого податку, а саме 335,3 тис. гривень, була перерахована власниками авто – юридичними особами області, сплата транспортного податку фізичними особами склала 193 тис. гривень.  

Нагадуємо, що об’єктом оподаткування транспортним податком є транспортні засоби, з року випуску яких минуло не більше 5 років та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати. Ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень на рік.  

Транспортний податок сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення - рішення, юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.