Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч у рамках Комунікаційної податкової платформи

опубліковано 16 лютого 2024 о 14:29

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області в межах роботи Комунікаційної податкової платформи відбулася чергова  зустріч заступниці начальника податкової служби області Галини Воробей з начальником відділу розрахунків з працівниками Житомирської дирекції АТ «Укрпошта».

На зустрічі, зокрема, обговорювались питання пов’язані з порядком повернення помилково сплачених коштів по єдиному соціальному внеску та дотримання правил заповнення реквізиту «Призначення платежу».

До обговорення також долучилися: начальник управління оподаткування фізичних осіб Олександр Мушицький, начальник управління економічного аналізу Марія Кисельова, керівники структурних підрозділів ГУ ДПС.

Під час діалогу з представниками Акціонерного товариства «Укрпошта» акцентовано увагу на виконані вимог наказу № 148 «Про затвердження Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28.03.2023 року за №528/39584 (далі – Наказ № 148) в частині дотримання правил заповнення реквізиту  «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску за встановленим форматом.

А саме, заповнюються два обов’язкових поля  «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису». 

Поле «Код виду сплати» - приймає значення з Додатку 1 до Наказу №148 «Перелік кодів видів сплати, які використовуються платниками». 

Поле «Додаткова інформація запису» - заповнюється інформація щодо переказу коштів у довільній формі, а саме зазначається інформація щодо звітного (податкового) періоду, та дозвільного документа (без використання розділових знаків), тобто вписуємо в це поле, те що сплачуємо.

В разі порушення вимог Наказу №148 в частині заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції, кошти обліковуються за кодом умовного платника «Нез’ясовані платежі» та потребують додаткових затрат часу для рознесення за призначенням на код платника податків.  

Головне управління ДПС у Житомирській області нагадує, що для оперативного зворотного зв’язку з платниками працює Комунікаційна податкова платформа. Звернення від представників інститутів громадянського суспільства і бізнес-асоціацій приймаються на електронну скриньку zt.ikc@tax.gov.ua.