Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Круглий стіл з представниками ОТГ з актуальних питань податкового законодавства

опубліковано 05 лютого 2024 о 13:11

Нещодавно, в приміщенні Звягельської ДПІ Головного управління ДПС у Житомирській області відбулися зустрічі та круглий стіл з представниками ОТГ з актуальних питань податкового законодавства.

Під час зустрічі обговорили питання щодо обов’язкового застосування РРО/ПРРО при здійсненні торгівлі чи наданні послуг за готівкові кошти відповідно до вимог Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 

Звернули увагу на зміни, які очікують платників з 1 січня 2024 року у зв’язку із прийняттям Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік».

Крім того, податківець проінформувала учасників зустрічі про важливість правильного заповнення реквізитів у фіскальному чеку, про право на податкову знижку, про проведення звірки з майнових податків, функціонування електронного сервісу «Електронний кабінет платника». 

А також про створення мобільного застосунку «Моя податкова» за допомогою якого, можливо в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету, отримати повідомлення про нарахування земельного податку, мінімального податкового зобов’язання.

Також, під час заходу обговорили додаткові джерела наповнення дохідної частини бюджету територіальних громад. 

Учасники зустрічі домовилися активізувати співпрацю у напрямку скорочення наявної податкової заборгованості з місцевих податків та зборів, як додаткового резерву наповнення бюджету.