Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Важливим показником ділової репутації у веденні бізнесу є дотримання законодавства

опубліковано 08 січня 2024 о 14:35

Головне управління ДПС у Житомирскій області нагадує, що дотримання законодавства представниками бізнес-спільноти є не лише важливим показником ділової репутації, а й вбереже суб'єктів господарювання від чималих сум штрафних санкцій.

Як приклад, лише за порушення п.1 та п. 2 ст. 3 Закону № 265 суб’єкту господарювання доведеться сплатити штраф в сумі майже 68 тис. гривень.

Крім того, ДПС України запроваджено чат-бот «StopViolationBot» через який громадяни постійно повідомляють про порушення законодавства представниками бізнесу, зокрема  про діяльність без застосування РРО/ПРРО та без видачі відповідних розрахункових документів, що є грубим порушенням Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування РРО в сфері торгівлі громадського харчування та послуг».

Звертаємо увагу, що отримана інформація не залишається без уваги та є достатньою для організації фактичних перевірок суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю з порушеннями. Тож рекомендуємо не нехтувати законодавчими вимогами, а дбати як про власну ділову репутацію, так і про надходження до бюджетів, демонструючи високий рівень податкової культури та сплатою податків наближаючи довгоочікувану Перемогу над ворогом.