Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За одинадцять місяців цього року платники Житомирщини сплатили 48,5 млн грн екологічного податку

опубліковано 22 грудня 2023 о 14:24

За одинадцять місяців цього року платники Житомирщини, які здійснюють викиди забруднюючих речовин, перерахували до бюджетів понад 48,5 млн гривень. Майже 34,6 млн грн з цієї суми спрямовано до держаного бюджету, водночас до місцевих бюджетів надійшло майже 13,9 млн грн екологічного податку. У порівнянні із відповідним періодом минулого року надходження збільшились понад на 33 відсотки.

Нагадаємо, що екологічний податок – це загальнодержавний обов'язковий платіж. 

Усього на території Житомирської області екологічний податок сплачують майже 3 тисячі суб’єктів господарювання - юридичних осіб. 

Податок сплачується протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації.

Платники екологічного податку перераховують суми податку, що справляється за викиди, крім викидів двоокису вуглецю, скиди забруднюючих речовин та розміщення відходів, одним платіжним дорученням на рахунки, відкриті в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, які забезпечують розподіл цих коштів у співвідношенні, визначеному Бюджетним кодексом України: 45% екологічного податку - до загального фонду держбюджету (крім екоподатку, що справляється за викиди двоокису вуглецю, який зараховується до загального фонду держбюджету у повному обсязі), 55% - до спеціального фонду місцевих бюджетів (крім екоподатку, що справляється за викиди двоокису вуглецю та за утворення радіоактивних відходів).