Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Призначення платежу» по-новому» - тема сьогоднішнього onlin-вебінару

опубліковано 24 листопада 2023 о 16:01

З метою інформування платників податків області, від яких надходять питання щодо правильного заповнення реквізиту «Призначення платежу», сьогодні в Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбувся  черговий online-вебінар. 

Спікером online – вебінару була начальник управління економічного аналізу Головного управління ДПС у Житомирській області Марія Кисельова. 

В ході вебінару були розглянуті актуальні питання щодо правильного заповнення платіжної інструкції, порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» для платників, які обрали систему єдиного рахунку, зазначення переваг сплати через сервіс Електронний кабінет тощо.

Марія Кисельова підкреслила, що платники під час сплати податків, зборів, інших платежів та єдиного внеску повинні дотримуватися правил заповнення обов’язкових реквізитів платіжної інструкції.  

Так, з 1 грудня 2023 року платники податків, зборів, платежів, та єдиного внеску повинні застосовувати структурований формат реквізиту "Призначення платежу". Ця ініціатива діє згідно Наказу №148 "Про затвердження Порядку заповнення реквізиту "Призначення платежу", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28.03.2023 року, яка встановлена для уникнення помилок та забезпечення правильного спрямування коштів. 

Під час вебінару, Марією Кисельовою, було наголошено на обов'язковості заповнення полів "Код виду сплати" та "Додаткова інформація запису", де платник вказує інформацію щодо переказу коштів у довільній формі. Кожен вид платежу повинен мати окремий документ на переказ.

Також слід враховувати, що юридична, фізична особа чи ФОП не може сплачувати податки чи ЄСВ за інших осіб, за винятком голови фермерського сімейного господарства та головного підприємства за свої відокремлені підрозділи.

Окрім того, Марія Кисельова підкреслила, що для зручності платників існує можливість скористатися сервісом Електронний кабінет, який надає швидкість, зручність та унеможливлює помилки в обов'язкових реквізитах платіжних інструкцій. Платники податків можуть переглядати інформацію в режимі реального часу.

Звертаємо вашу увагу, що відповідальність за правильність заповнення платіжної інструкції лежить на самому платнику податків. Для отримання додаткової інформації та перевірки аналітичних рахунків рекомендуємо звертатися до сайту Головного управління ДПС у Житомирській області або за номером "гарячої лінії" 0-800-505-521.

Нагадуємо, що в Головному управління ДПС у Житомирській області запроваджено щотижневі онлайн-вебінари.

Слідкуйте за новинами на сайті ДПС у Житомирській області або на сторінці в соціальні мережі Facebook.