Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Встановлено факт проведення розрахункової операції без застосування РРО/ПРРО

опубліковано 03 листопада 2023 о 15:10

Працівниками ГУ ДПС у Житомирській області на постійній основі здійснюється робота, щодо виявлення фактів порушень законодавства суб’єктами господарювання в тому числі при здійсненні торгівлі у мережі Інтернет.

Так, на підставі отриманого звернення, працівниками відділу фактичних перевірок проведено перевірку одного з суб’єктів господарювання що здійснює торгівлю автомобільними комплектуючими через мережу Інтернет у місті Житомир.

В ході проведення фактичної перевірки встановлено факт проведення розрахункової операції без застосування РРО/ПРРО та без видачі розрахункового документу при купівлі автомобільного акумулятора.

За результатами проведених контрольно-перевірочних заходів, відповідно до норм діючого закодондавства до платника буде застосовано належні штрафні санкції за порушення законодавства щодо ведення розрахункових операцій.

За порушення правил торгівлі на особу, яка здійснила розрахункову операцію з порушенням правил торгівлв складено та направлено до суду відповідний протокол про адміністративні правопорушення.

В свою чергу ГУ ДПС у Житомирській області вкотре наголошує, на необхібності дотримання діючого законодавства, в тому числі щодо ведення розрахункових операцій. Адже виданий фіскальний чек є запорукою надходжень до бюджету та гарантією захисту прав споживачів.