Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся online-вебінар щодо проблемних моментів, що виникають при застосуванні РРО/ПРРО

опубліковано 31 жовтня 2023 о 15:19

Сьогодні в Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбувся online-вебінар для суб’єктів господарської діяльності щодо проблемних моментів, що виникають при застосуванні РРО/ПРРО.

Спікерами заходу були начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Сергій Яремчук та головний державний інспектор відділу обліку платників та об’єктів оподаткування, реєстрації за окремими видами податків, ведення реєстрів управління податкових сервісів Роман Бойко.

Податківці проінформували учасників вебінару про вимоги щодо застосування РРО/ПРРО у 2023 році у різних сферах господарської діяльності. Зокрема, йшлося про порядок застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання, заповнення окремих обов’язкових реквізитів фіскального чеку, здійснення розрахунків при продажу товарів в мережі інтернет, про переваги програмних РРО та вимоги до їх коректного використання.

Сергій Яремчук закцентував увагу на поновленні відповідальності за порушення вимог Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" з 1 жовтня цього року.

Також було повідомлено учасникам зустрічі про можливість самостійного, за власним бажанням обрання ними класичного або програмного РРО для застосування у своїй діяльності, в залежності від своїх потреб та можливостей.

В рамках заходу, учасники задавали питання та отримали рекомендації стосовно впровадження нових норм у практичній роботі. Така співпраця сприяє підвищенню свідомості платників податків та успішному впровадженню змін у їхню діяльність. Завдяки цим консультаціям платники податків отримали чітке розуміння податкового законодавства та його впливу на свою діяльність. 

 

Нагадуємо: якщо у Вас виникли питання стосовно реєстратора та розрахункових операцій, звертайтеся за номерами "гарячої лінії":

ПРРО: 063 138 46 46.

РРО: 097 712 62 39.