Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся онлайн-вебінар щодо особливостей адміністрування рентної плати за спеціальне використання води

опубліковано 25 жовтня 2023 о 14:28

До Головного управління ДПС у Житомирській області звертаються платники податків з запитаннями щодо особливостей адміністрування рентної плати за спеціальне використання води. Відповідно до цих запитів, Головне управління ДПС у Житомирській області організувало онлайн-вебінар для надання необхідної інформаційної підтримки, який відбувся сьогодні, 25 жовтня.

Спікером цього онлайн-вебінару був заступник начальника відділу адміністрування місцевих податків з юридичних осіб, рентної плати та екологічного податку управління оподаткування юридичних осіб Головного управління ДПС у Житомирській області - Геннадій Вручинський.

Під час вебінару було надано роз'яснення щодо аспектів адміністрування рентної плати за спеціальне використання води: а саме важливі нюанси щодо випадків водокористування без ліцензії, щорічного ліміту водокористування, подання декларації з рентної плати та про ставки рентної плати за спеціальне використання води у 2023 році.

Учасники вебінару дізналися, що для спеціального водокористування необхідний спеціальний дозвіл, де встановлюється річний ліміт використання води. Також було зауважено, що водокористування без дозволу нараховується у 5 кратному розмірі, а за відсутності лічильника, якщо встановлення можливе, нараховується з коефіцієнтом 2.

Геннадій Вручинський поділився інформацією про ставки рентної плати за спеціальне використання води в поточному 2023 році. Також наголосив на важливості вчасного подання декларацій за рентну плату. У розрахунках обов'язково мають зазначатися чинні дозволи на спеціальне водокористування, код водного об’єкту та інші необхідні реквізити.

Важливо підкреслити, що обсяги використаної води у розрахунках зазначаються наростаючим підсумком, і податкове зобов’язання визначається за весь обсяг води, використаного протягом року, з подальшими корекціями на попередні звітні періоди.

Звертаємо вашу увагу, що Головне управління ДПС у Житомирській області регулярно проводить онлайн-вебінари для надання необхідної інформації та консультацій щодо податкових питань. Слідкуйте за новинами на офіційному сайті ДПС у Житомирській області та приєднуйтесь до цих заходів, щоб бути завжди в курсі податкових питань.