Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шляхи подальшої взаємодії визначили на черговій зустрічі

опубліковано 24 жовтня 2023 о 16:58

Сьогодні, в межах роботи Комунікаційної податкової платформи, відбулась робоча зустріч заступника начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Воробей Галини з керівником міського відділення ВГО «Асоціація платників податків України» у м. Житомирі Астаховою Оленою.

Предметом зустрічі стало питання оподаткування виплат благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам та обговорення питань, що виникають у представників благодійних організацій.

Зважаючи на важливість теми, вирішили активізувати інформування суб’єктів господарювання про необхідність їх діяльності у правовому полі шляхом визначення подальшої зустрічі з представника благодійних організацій.

Крім того, Воробей Галина нагадала, що з 01 жовтня 2023 року відновлено відповідальність за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами). Відповідальність буде застосовуватись до всіх категорій платників податків, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. 

Проте у чинному законодавстві все ще існують знижені розміри штрафів: 25% вартості проданих товарів (робіт, послуг) – за порушення, вчинене вперше; 50% вартості проданих товарів (робіт, послуг) – за кожне наступне вчинене порушення.

Нагадуємо, що у разі виникнення питань у бізнесу рекомендуємо звертатись на адресу Комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Житомирській області: zt.ikc@tax.gov.ua

Працюємо разом задля Перемоги!