Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Встановлено факт реалізації товарів інтернет-магазином без застосування РРО

опубліковано 20 жовтня 2023 о 10:36

З метою контролю за дотриманням законодавства в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій під час здійснення торгівлі у мережі Інтернет, працівниками відділу фактичних перевірок ГУ ДПС у Житомирській області проведено фактичну перевірку одного з інтернет-магазинів з продажу електроінструментів, що здійснює діяльність у місті Житомирі. 

В ході проведення перевірки податківцями встановлено факт реалізації електроінструменту за готівкові кошти без застосування реєстратора розрахункових операцій та використання праці найманого працівника без оформлення трудових відносин. 

За результатами перевірки до платника, у терміни визначені законодавством, буде застосовано відповідні штрафні санкції.

За порушення правил торгівлі, складено та направлено до суду відповідний протокол про адміністративне правопорушення.

Матеріали перевірки направлено до Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань праці для вжиття заходів в межах за фактом використання праці найманого працівника без належного оформлення трудових відносин.

ГУ ДПС у Житомирській області вкотре наголошує, що у разі проведення готівкових розрахунків за надані послуги, продані товари, в тому числі через мережу Інтернет, використання реєстратора розрахункових операцій є обов’язковим!