Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Житомирщини надають платникам податків практичну допомогу в порядку застосування РРО/ПРРО

опубліковано 16 жовтня 2023 о 16:49

Податківці Житомирщини надають платникам податків практичну допомогу в порядку застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання у разі проведення готівкових розрахунків. На зустрічах спеціалісти ДПС розповідають присутнім про основні норми Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Під час таких заходів фахівці інспекції звертають увагу платників на законодавчих нормах, які регулюють питання застосування РРО/ПРРО та порядок реєстрації РРО/ПРРО, на поновленні відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Додатково було наголошено, що з 1 жовтня 2023 року законодавством передбачені штрафні санкції для всіх платників податків, які не надають відповідних розрахункових документів, здійснюють операції з використанням ПРРО/РРО на неповну суму вартості проданих товарів чи не проводять розрахункові операції через РРО/ПРРО.

Окрему увагу приділили важливості та необхідності відображення суб’єктами господарювання в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, порядку програмування, в тому числі, при продажу підакцизних товарів та веденню товарного обліку. 

При виборі програмного РРО податківці рекомендують програмне забезпечення від ДПС, адже воно безкоштовне, як і подальше його обслуговування, а також призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web. Окрім того, при потребі допомагають його встановити.