Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На ринку м.Житомира встановлено випадки торгівлі без державної реєстрації

опубліковано 29 вересня 2023 о 12:58

Працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Житомирській області, в ході проведення фактичних перевірок, встановлено факти здійснення господарської діяльності без державної реєстрації суб’єктів господарювання. Так на одному з ринків м. Житомира встановлено два випадки торгівлі товарами повсякденного побуту громадянами без державної реєстрації. 

За результатами проведених фактичних перевірок податківцями складено та направлено до суду два протоколи про адміністративне правопорушення за здійснення господарської діяльності без державної реєстрації суб’єкта господарювання за ч. 1 ст. 164 КУпАПП.

Головне управлінням ДПС у Житомирській області на постійній основі здійснює діяльність з виявлення фактів здійснення господарської діяльності без державної реєстрації, співпрацюючи в цьому напрямку з іншими державними органами, правоохоронними органами та органами місцевого самоврядування.

Слід звернути увагу, що здійснення господарської діяльності без державної реєстрації суб’єкта господарювання це не лише втрати бюджету, а й створення не чесної конкуренції тим суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність сплачуючи податки.