Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На спільній нараді обговорили заходи щодо погашення заборгованості з ЄСВ

опубліковано 26 вересня 2023 о 16:56

Сьогодні, 26.09.23 року за участі заступника начальника Головного управління ДПС у Житомирській області  Галини Воробей, заступника начальника управління по роботі з податковим боргом Дмитра Джигори та інших представників влади за ініціативи Головного управління Пенсійного фонду України у Житомирській області відбулася  спільна нарада.

В ході наради було розглянуто питання  погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску, повного та своєчасного виконання завдань зі стягнення боргу, а також питання подальшої співпраці служб.

За словами заступника начальника Галини Воробей, одними із чинників скорочення заборгованості з ЄСВ є взаємодія ГУ ДПС у Житомирській області, ГУ ПФУ та Державної Виконавчої служби. Так за січень – серпень 2023 року в рахунок погашення заборгованості надійшло 60,8 млн. грн., що майже в двічі більше минулорічних надходжень (32,7 млн. грн.), в тому числі від ДВС надійшло 7,4 млн. грн., що теж більше минуло року (4,7 млн. грн.) на 3,4 млн. гривень. 

Щодо кількості боржників, то по області спочатку року спостерігається тенденція до незначного їх збільшення, так станом на 01.01.2023 обліковувалось 15,6 тис. боржників фізичних та юридичних осіб, то вже станом на 01.09.2023 вказана категорія збільшилась на 0,2 тис. та складає 15,8 тис.

Координація спільних дій Головного управління ДПС у Житомирській області та Головного управління Пенсійного фонду України у Житомирській області спрямована на активізацію роботи зі стягнення заборгованості з ЄСВ.