Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Часу не гай! Зареєструй РРО/ПРРО!

опубліковано 25 вересня 2023 о 16:39

Фахівці Головного управління ДПС в Житомирській області активно продовжують інформувати платників податків про зміни, які внесено до Податкового кодексу України та інших законів України за допомогою інформаційної кампанії щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних РРО. Ці зміни впроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану" (далі - Закон № 3219).

Нещодавно представники ГУ ДПС у Житомирській області провели зустрічі з платниками податків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних РРО. 

Під час цих зустрічей суб’єктам підприємницької діяльності були пояснені особливості використання ПРРО, представлений алгоритм реєстрації ПРРО та наголошено на перевагах безкоштовної системи ПРРО, яку надає Державна податкова служба.

Також податківці звернули увагу учасників зустрічей на питаннях пов'язаних з відновленням відповідальності у випадку порушень норм Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».