Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Порядок реєстрації та застосування РРО/ПРРО»: податківці провели онлайн-семінар для платників податків Житомирщини

опубліковано 17 серпня 2023 о 17:12

Фахівці Головного управління ДПС у Житомирській області організовують консультації для платників податків щодо нових норм податкового законодавства, запроваджених Законом України від 30.06.2023 року №3219-ІХ "Про зміни до Податкового кодексу України та інших законів стосовно оподаткування під час воєнного стану".

Сьогодні, 17 серпня, проведено онлайн-семінар: «Порядок реєстрації та застосування РРО/ПРРО» для платників податків, під час якого заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту, Андрій Петкевічус та головний державний інспектор відділу обліку платників та об’єктів оподаткування, реєстрації за окремими видами податків, Роман Бойко,  розповіли учасникам семінару про процедуру реєстрації та застосування РРО/ПРРО.

Під час зустрічі була акцентована увага на перевагах програмних РРО та вимогах до їх коректного використання.

Підприємцям було пояснено, хто повинен обов'язково зареєструвати РРО/ПРРО на даний момент, і наголошено, що з 1 жовтня 2023 року можуть бути застосовані штрафні санкції за порушення правил використання РРО/ПРРО.

Також було висвітлено інформацію про категорії платників податків, які звільняються від фінансової відповідальності за порушення в сфері РРО від 1 січня 2022 року до 1 жовтня 2023 року, а також про процедуру відновлення відповідальності за порушення вимог Закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", яка діє з 1 серпня 2023 року і буде активна з 1 жовтня 2023 року на підставі Закону України №3219-IX.

В рамках заходу, учасники мали можливість задати питання та отримати рекомендації стосовно впровадження нових норм у практичній роботі. Така співпраця сприяє підвищенню свідомості платників податків та успішному впровадженню змін у їхню діяльність. Завдяки цим консультаціям платники податків отримали чітке розуміння нововведень та їх впливу на свою діяльність. Такі заходи сприяють адаптації підприємців до змін у податковому законодавстві та уникненню можливих труднощів у співпраці з владою.