Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці консультують суб'єктів господарювання щодо реєстрації РРО/ПРРО та правильного їх використання

опубліковано 17 серпня 2023 о 10:06

Фахівці Головного управління ДПС у Житомирській області проводять консультації з суб'єктами господарювання щодо нововведень у податковому законодавстві, визначених Законом України від 30.06.2023 року №3219-ІХ "Про зміни до Податкового кодексу України та інших законів стосовно оподаткування під час воєнного стану". 

16 серпня, заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Житомирській області Андрій Петкевічус завітав до місцевого Авторинку та поспілкувався з платниками щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних РРО. Особлива увага була приділена перевагам використання програмних РРО. Зокрема, було наголошено на необхідності дотримання нових вимог щодо реєстрації РРО/ПРРО та правильного їх використання. 

Зокрема, фізичним особам - підприємцям було пояснено, для кого обов'язковою є у цей час реєстрація РРО/ПРРО, і вони були попереджені, що з 1 жовтня 2023 року можуть застосовуватися штрафні санкції за порушення правил використання РРО/ПРРО. 

Також було надано інформацію про категорії платників податків, які звільняються від фінансової відповідальності за порушення в сфері РРО, здійснені з 1 січня 2022 року до 1 жовтня 2023 року, а також про процедуру відновлення відповідальності за порушення вимог Закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", яка вступила в дію з 1 серпня 2023 року та буде застосовуватися з 1 жовтня 2023 року на підставі Закону України №3219-IX.

На завершення зустрічі, учасники отримали можливість задати питання та отримати конкретні рекомендації щодо впровадження нововведень у практичній діяльності. Завдяки цим консультаціям суб'єкти господарювання отримали більш чітке розуміння нововведень та їхнього впливу на їхню діяльність. Такі зустрічі допомагають підприємцям належним чином адаптуватися до змін в податковому законодавстві та уникнути можливих проблем із владою.