Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці взяли участь у семінарі, який проводився Житомирським регіональним відділенням асоціації фахівців з нерухомості

опубліковано 14 серпня 2023 о 15:40

Днями, працівники Головного управління ДПС у Житомирській області, в ході проведення інформаційно - роз’яснювальної компанії, взяли участь у семінарі, який проводився Житомирським регіональним відділенням асоціації фахівців з нерухомості. 

Під час семінару начальник управління податкового аудиту Ірина Ємельянова, відповідаючи на питання, ознайомила учасників семінару з особливостями проведення документальних перевірок. 

Заступник начальника відділу фактичних перевірок Андрій Петкевічус, повідомив присутніх про зміни до діючого законодавства, внесені Законом України 3219 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану" в частині поновлення відповідальності з 01.10.2023 за не використання РРО/ПРРО під час проведення розрахункових оперцій суб'єктами господарювання, які отримують готівкові кошти за надані послуги, наголосивши, що зазначені штрафні санкції не нововведення, а повернення до норм законодавства, які діяли до початку воєнної агресії до України. Звернув увагу рієлторів на неможливість здійснення господарської діяльності без державної реєстрації суб'єктів господарювання. 

Головний державний інспектор відділу обліку платників та об’єктів оподаткування, реєстрації за окремими видами податків, ведення реєстрів Роман Бойко розповів про необхідність використання під час здійснення господарської діяльності РРО/ПРРО, в т.ч. безкоштовного ПРРО, розробленого ДПС України, про особливості роботи з зазначеною програмою та надав практичні рекомендації щодо реєстрації РРО/ПРРО. 

Заступник начальника управління оподаткування фізичних осіб Світлана Арбузова відповіла на питання щодо оподаткування нерухомого майна, земельних ділянок при здійсненні операцій з купівлі/продажу, особливості оподаткування нерухомості, сплати податків та зборів фізичними особами, та фізичними особами підприємцями, в тому числі під час дії воєнного стану. Податківцями наголошено, що поновлення відповідальності за порушення законодавства у сфері торгівлі не означає початок перевірок усіх без виключення суб'єктів господарювання, оскільки податкові перевірки проводились та будуть проводитись виключно за наявності на це законних підстав.

Проведена зустріч вкотре доводить, що робота податківців полягає не лише у проведенні перевірок та застосуванні штрафних санкцій, а й у наданні інформаційної підтримки суб'єктам господарювання, з метою уникнення порушень діючого законодавства.