Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Територіальні громади Житомирщини отримали понад 8,2 мільярдів гривень податкових платежів

опубліковано 10 серпня 2023 о 10:47

За сім місяців цього року у розпорядження місцевих громад Житомирської області платниками податків спрямовано 8 млрд 214 млн гривень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року більше на 39,7 відс., або на 2 млрд 334 млн гривень. 

Найбільша питома вага, а це понад 79 відс., у формуванні місцевих бюджетів Житомирщини залишається за податком на доходи фізичних осіб, який сплачено у сумі 6 млрд 517 млн гривень. Темп росту ПДФО до січня-липня минулого року забезпечено на рівні 45 відс., що в абсолютній сумі становить понад 2 млрд гривень.

Представниками малого бізнесу, а це: фізичні особи - підприємці, які сплатили 515,4 млн грн, юридичні особи - спрощенці - 133,3 млн грн та агро виробники - 109 млн гривень єдиного податку. 

Також, серед бюджетоформуючих податків - земельний податок та орендна плата, які надійшли від платників у сумі майже 510,8 млн гривень. 

Суттєві надходження від акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів - 220,7 млн гривень, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки - 137,4 млн гривень, рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів, зокрема платниками сплачено 64,5 млн грн.