Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черговий сеанс телефонного зв'язку «гаряча лінія»

опубліковано 24 липня 2023 о 13:25

Сьогодні у Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». На запитання платників щодо переваг застосування програмного РРО відповідала начальник управління податкових сервісів ГУ ДПС у Житомирській області Оксана Пахолюк.

Відповідаючи на вхідні дзвінки, Оксана Пахолюк визначила такі переваги ПРРО:

- онлайн реєстрація та онлайн передача (отримання) даних до (від) фіскального серверу контролюючого органу;

- передача даних до ДПС без залучення інформаційниї еквайєрів;

- робота в режимі офлайн (до 36 годин разово та не більше 168 годин протягом календарного місяця), дані про здійснені розрахункові операції надсилаються до податкової після завершення режиму офлайн.

Крім того, начальник управління податкових сервісів наголосила, що ПРРО – це зручність у користуванні; економія часу; здатність працювати в режимах і онлайн, і офлайн; фіскальний чек можна відправити покупцю онлайн або роздрукувати; програмне забезпечення від ДПС надається безкоштовно; можливість встановлення на будь-який гаджет. ПРРО - це вдале рішення насамперед для малого бізнесу.

Головне управління ДПС у Житомирській області нагадує, що суб’єкт господарювання має можливість самостійно, виходячи з власних потреб, обирати вид РРО (програмний та/або апаратний), засобами якого здійснюється реєстрація розрахункових операцій відповідно до вимог Закону України від 06.07.1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Також зазначаємо, що наразі від обов’язкової фіскалізації при здійсненні готівкових розрахунків звільняються лише спрощенці І групи та ті підприємці, що здійснюють роздрібну торгівлю в сільській місцевості за дотримання ними певних умов, передбачених податковим законодавством.