Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час онлайн - семінару обговорили питання щодо заборгованості з ЄСВ

опубліковано 12 липня 2023 о 14:54

Сьогодні, 12 липня, в Головному управлінні ДПС у Житомирської області темою для обговорення під час онлайн - семінару було актуальне питання щодо заборгованості з ЄСВ.

Модератор заходу – заступник начальника управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Житомирській області Дмитро Джигора, акцентував увагу присутніх на тому, що єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ) формує дохідну частину Пенсійного Фонду України. Тому органами ДПС завжди особлива увага приділяється роботі з погашення заборгованості з ЄСВ.

Основними нормативними документами, якими регулюється порядок сплати ЄСВ є Закон України №2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (зі змінами та доповненнями)» від 08.07.2010 та Наказ Міністерства фінансів України №449 «Про затвердження Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (зі змінами і доповненнями)» від 20.04.2015 року.

Крім того, було зазначено, що інформацію щодо заборгованості зі сплати ЄСВ можна переглянути в «Електронному кабінеті платника», обравши в меню приватної частини кабінету «Стан розрахунків з бюджетом». 

На завершення заходу Дмитро Джигора підкреслив, що наявність заборгованості по сплаті ЄСВ – це не лише недоотримання коштів державою, а ще й втрата особами, які підлягають загальнообов’язковому страхуванню, страхового стажу, пенсійного забезпечення та соціальних гарантій на випадок безробіття, нещасних випадків.