Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ризики співпраці з сумнівними контрагентами обговорили на черговій зустрічі

опубліковано 13 червня 2023 о 15:31

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області проведено чергову зустріч у межах роботи Комунікаційної податкової платформи. Цього разу на платформу звернувся директор ТОВ «Святівське АГРО» Сергій Посвятенко. 

Товариство «Святівське АГРО» займається вирощуванням зернових, бобових культур і насінням олійних культур. 

Зустріч відбулась за участі начальника управління оподаткування юридичних осіб Надії Олійник та начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Віри Касіян.  

Під час розмови було зосереджено увагу на документах, які підприємству необхідно надати контролюючому органу для виключення його з категорії ризикових та розглянуто особливості подання Таблиці даних платника ПДВ. 

Важливо. Розширено перелік податкової інформації в Електронному кабінеті, яка за попередньо наданою згодою платника податків у визначеному ним обсязі може бути надана контрагенту. Тепер через Електронний кабінет можна дізнатися інформацію про наявність свого контрагента в переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку (дата включення до / виключення з такого переліку, критерій ризиковості). Це зроблено з метою мінімізації ризиків платників податків в частині блокування податкових накладних/розрахунків коригування, пов'язаних із співпрацею з ризиковими контрагентами. 

Електронна пошта Комунікаційної податкової платформи для звернень: zt.ikc@tax.gov.ua. 

Телефони «гарячих ліній»: (097) 001 18 57, (0412) 413-872, (0412) 413-876, (0412) 413-882.